Sauna en Welness

 

Ons hotel zou niet Scandinavisch zijn wanneer er geen sauna te vinden is. In The Dandelion zijn er drie sauna’s. Een sauna is eigenlijk een heteluchtbad waarvan de temperatuur zo hoog kan oplopen dat je gaat zweten. Een sauna warmt je lichaam op waardoor je goed kan ontspannen.
Tevens wordt deze hete ruimte door het zweten als reinigend ervaren.  Er zijn verschillende soorten sauna’s en ook The Dandelion biedt je diverse aan.

Kleurensauna. Deze sauna wordt ook wel chromotherapie sauna genoemd.
In plaats van een gedempt zacht licht kunt u nu zelf uw kleuren uitzoeken. U kunt kiezen tussen rood, blauw, groen of geel licht. Ook een combinatie van deze kleuren is mogelijk. Alle kleuren hebben hun eigen heilzame werking. In het hotel vindt u een uitgebreide uitleg over de verschillende kleuren.

90 graden sauna. Dit is de heetste sauna in ons hotel en is echt voor ‘die hards’. Om echt te kunnen genieten van deze sauna is meer ervaring gewenst.

Aquariumsauna. In deze sauna is een prachtig aquarium geïnstalleerd. Zo kunt u genieten van een prachtige collectie gekleurde vissen terwijl u aan het ontspannen bent. Het geeft u een kijkje onder water. Om de sfeerbeleving compleet te maken, hoort u op de achtergrond ook ontspannende muziek. De aquariumsauna geeft u gegarandeerd een bijzonder ervaring.

Vergeet na het nemen van een sauna niet af te koelen. Dit zorgt voor een goede doorbloeding.
U kunt afkoelen in ons dompelbad of ervoor kiezen om de stortbak zijn werk te laten doen. Wij willen dat u compleet ontspannen weer naar huis gaat!